30 Mart 2019 Cumartesi

Kadayıflı Kek Tatlısı






MALZEMELER:

1 çay bardağı süt
4 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
4 Türk kahve fincanı un
1 su bardağı ceviz
200 gram çiğ kadayıf

ŞERBETİ İÇİN:

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

YAPILIŞI:


Karıştırma kabına yumurta, toz şekeri koyalım ve mikserle güzelce çırpalım. Vanilya, sıvı yağ ilave edelim çırpalım. Un, kabartma tozunu da ekleyelim mikserin yavaş ayarında çırpmaya devam edelim. Son olarak kadayıf  (bir miktar üzerine serpmek için ayırıp)ve ceviz içimizi de ekleyelim. Çok az çırpalım, yağlanmış tepsiye yayalım. Üzerine ayırmış olduğumuz kadayıfı serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 40-45 dakika pişirelim.

Şerbeti için; Şekerimizi ve suyu derin bir tencereye koyalım. Kaynamaya başlayınca içerisine limon sıkalım. Yaklaşık 10- 15 dakika orta hararetli ocakta kaynatalım.Şerbetin şekerini kendinize göre azaltabilirsiniz. 

Tatlının keki soğuk, şerbeti ise sıcak olmalıdır. Şerbet tatlıya 10-15 dakika sonra yavaş yavaş ve aşamalı bir şekilde dökülmelidir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder