21 Aralık 2018 Cuma

Lahana, Havuç, Kırmızı Biber Az Sirkeli Turşusu








MALZEMELER:

1 adet orta boy lahana
4 adet orta boy havuç 
4 adet kırmızı biber
1 su bardağı elma sirkesi
3 yemek kaşığı kalın tuz silme
1 yemek kaşığı şeker
Sarımsak yeteri kadar (isteğinize bağlı olarak miktarını ayarlayabilirsiniz.)
Nohut bir miktar


YAPILIŞI:


Bütün sebzeler güzelce yıkanır. Lahana ve kırmızı biber küçük doğranır, havuç rendelenir.

Büyükçe bir kaba bütün sebzeler konur, üzerine tuz ilave edip, bir süre ara ara karıştırarak bekletilir. Daha sonra turşu yapılacak kavanozlara boşaltılır. Üzerine de ayrı bir yerde hazırlamış olduğumuz sirke, şeker ve içme suyu karışımı kavanozların üzerine boşaltılır.

Turşunun içine konulacak su miktarını turşuları kavanoza doldurduktan sonra üzerine suyu koyup, bir yere boşaltıp, sıvı miktarını öğrenebiliriz.Sirkeyi bir kaba boşaltıp, üzerine şeker ilave edip,geri kalanını da içme suyu koyup, sıvı ölçüsünü almış oluruz.

Hazırlamış olduğumuz turşuları serin bir yerde ara sıra kontrol ederek bekletelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder