28 Aralık 2018 Cuma

Hazır Yufka İle El Açma Lezzetinde Ispanaklı Börek

MALZEMELER;

4-5 adet hazır yufka
1 su bardağı zeytinyağ veya sıvı yağ

1 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta (1 adet yumurtanın sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)

İÇİ İÇİN:

1 orta boy soğan
1 kilo ıspanak (sadece yaprakları kullanılacak)
100-150 gram lor peyniri veya beyaz peynir (peynirsiz de yapabilirsiniz)
Kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz

ÜZERİ İÇİN:

Ayçiçeği çekirdeği yeteri kadar

YAPILIŞI:

Böreğimizin yapımına önce sosunu hazırlayarak başlayalım. Bunun için yağ, sirke, su, kabartma tozu,yumurta ve nişasta iyice çırpılıp, karıştırılır. Börekte kullanacağımız zaman her seferinde karıştırılarak yufkaya sürülecek.

İç malzemesini hazırlamak için, bir tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağ konur, içine yemeklik doğranan kuru soğan koyup, hafifçe sarartılır. Daha sonra içine doğramış olduğumuz ıspanaklar konur, yarı pişmiş halde ocak kapatılır. Şayet peynir koyacaksanız ilave edilir ve karıştırılır.

Her bir yufka 4 üçgen parçaya bölünür. Üzerlerine hazırlanılan karışımdan sürülür. Üçgenin geniş tarafına iç malzeme konur, sigara böreği gibi sarılır, daha sonra içe doğru sarılarak gül şekli verilir.
Bütün yufkalar bitinceye kadar aynı işlem uygulanır. Hazırlamış olduğumuz sosun artanı böreklerin üzerine yayınız, bir yumurtanın sarısını da üzerine sürünüz. En üstünü de ayçiçeği, susam veya çörek otuyla süsleyebilirsiniz.

Önceden ısıtılmış 180-200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder