8 Ekim 2018 Pazartesi

Meyhane Pilavı





MALZEMELER:


1 kaşık tereyağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 kaşık domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet domates (domatessiz de yapılır)
2-3 adet yeşil biber
1,5 bardak pilavlık bulgur

1,5 bardak sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı kuru nane

YAPILIŞI: 


Soğanı yemeklik doğrayın, biberlerin içini çıkarıp,küçük küçük doğrayın. Bulguru yıkayıp süzün.

Pilav yapacağımız tencerede tereyağını zeytinyağıyla birlikte eritin. Soğanı,biberi hafifçe kavurun. Salçaları ve domatesi ekleyip, karıştırın. Bulguru da ekledikten sonra bulgurun suyu gidinceye kadar biraz çevirin. Sıcak suyu ve tuzu ilave edip, kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder