23 Temmuz 2018 Pazartesi

Tavada Közlenmiş Patlıcanla Karnıyarık










MALZEMELER:


4 adet küçük boy patlıcan
150-200 gram kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
10-15 dal kıyılmış maydanoz
5 yemek kaşığı zeytinyağ (2 yemek kaşığı közlemede kullanılacak)
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kimyon (baharatları istediğiniz kadar kullanın)
1 tane domates


YAPILIŞI:


Önce patlıcanları güzelce yıkayıp, kabukları ve sapıyla birlikte 2 yemek kaşığı zeytinyağ koyduğumuz tavada orta ateşte közleyin.

Daha sonra iç malzemesini hazırlayalım. Bunun için zeytinyağını tavaya dökelim. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve kıymayı koyup, kavurun. İçine küçük küçük doğranmış sarımsağı, salçasını, tuz ve baharatını ilave edip, kavurmaya devam edin. 1/2 bardak sıcak suyu koyup, bir iki taşım kaynatın ocağın altını kapatalım. Maydanozun bir kısmını ilave edip, bir kenara alalım.

Közlenen patlıcanları ortadan ayırıp çatal yardımıyla genişletin. Kıymayı kaşıkla içine yayın. Üzerine dilimlenmiş domatesi ve geri kalan maydanozu yerleştirin. İç malzemesinden artan kıymanın suyunu tencereye dökün. Az gelirse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz. Kısık ateşte kısa süre pişirin. İsterseniz fırına da verebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder