5 Temmuz 2018 Perşembe

3 Yufka İle Peynirli Kolay Tava Böreği





MALZEMELER:

3 adet hazır yufka

İÇİ İÇİN:

200-250 gram böreklik beyaz peynir
10-12 dal maydanoz
Karabiber (istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz)
Tuz

SOSU İÇİN:

1/2 şişe maden suyu
1/2 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 adet yumurta

YAPILIŞI:

Öncelikle böreğin iç malzemesini hazırlayarak işe başlayalım. Bunun için beyaz peyniri ufalayalım. İçine küçük küçük doğradığımız maydanozu ve baharatları koyup, karıştıralım.

Böreğin sosunu yapalım.Derince bir kaba maden suyunu, sıvı yağı ve yumurtayı koyarak çırpalım ve bir kenarda bekletelim.

Böreğin yapımına geçersek, yağlamış olduğumuz büyükçe bir tavayı önce bir adet yufkayı kenarları dışarıya taşacak şekilde yerleştirelim. Benim almış olduğum yarım kilo yufkada 3 adet çıktı. Ben de tepsinin alt tarafına 1,5 adet ortaya iç malzeme daha sonra üst tarafına da 1,5 adet yufka yerleştirdim. Alta yerleştirdiğimiz yufkanın üzerine kaşıkla yaklaşık 3 kaşık kadar sos dökelim. Bütün yufkaları yerleştirirken mutlaka sostan döküyoruz. Ortaya gelince iç malzememizi serelim. Üzerine kalan diğer yufkaları aralarına sos sürerek yerleştiriyoruz. En son olarak dışarıya taşan yufkaları tepsinin içine doğru topluyoruz. Kalan sosu da üzerine döküyoruz. Ocağa koyup, kısık ateşte altı ve üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Bunun için önce alt taraf kızarıyor, daha sonra bir tepsi yardımıyla böreğin diğer tarafını çevirip, kızartıyoruz.

Sıcak veya ılık olarak servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder