23 Mayıs 2018 Çarşamba

Yumurtalı, Ispanaklı Gül Börek



MALZEMELER:

1 kilo hazır yufka


İÇİ İÇİN:

1 kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
2 adet yumurta
2 adet kırmızı biber
Tuz yeteri kadar


 SOSU İÇİN:

1 su bardağı zeytinyağ (3 yemek kaşığı içi hazırlarken kullanılacak)
1 su bardağı maden suyu
1 yemek kaşığı un


ÜZERİ İÇİN:

2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ güzelce çırpılacak.
Susam yeteri kadar


YAPILIŞI:


Böreğimizin yapımına sosunu hazırlayarak başlayalım. Bunun için sıvı yağ, maden suyu ve unu karıştırıp, bir kenarda bekletelim.

Ispanakları temizleyip yıkayalım yemeklik doğrayıp, süzgü de bırakalım. İçini hazırlayacağımız tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağ koyup, küçük küçük doğradığımız kuru soğan ve kırmızı biberleri ilave edip, kavuralım. Daha sonra ıspanakları koyup, bir iki çevirip, ocağın altını kapatalım. 2 adet yumurtayı kırarak güzelce karıştıralım.

Bir adet yufkayı tezgaha serelim. Onun üzerine hazırlamış olduğumuz sosu  gezdirip, 2 parçaya bölelim. Kestiğimiz tarafa ıspanaklı karışımdan koyup, rulo yapalım. Ruloyu da kendi etrafında döndürerek gül şeklinde saralım. Bütün yufkalar bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım. Üzerine yoğurtla karıştırılmış sıvı yağ sürüp, susam serpelim.

Önceden ısıtılmış 175-180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder