26 Nisan 2018 Perşembe

Kadınbudu Köfte









MALZEMELER:

500 gram orta yağlı kıyma
1 adet yumurta

1 adet orta boy kuru soğan
1 kahve fincanı haşlanmış pirinç
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
10-15 dal maydanoz
1 adet sarımsak (istenirse kullanılır)

KÖFTELERİ KIZARTMAK İÇİN:

1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1/2 su bardağı un
2 adet yumurta (çırpılmış)

YAPILIŞI:

Bir tavada kıymanın 1/3 ni koyup, suyunu çekinceye kadar kavurun. Pişen kıymayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Köfteyi yoğuracağımız kaba çiğ kıyma, haşlanmış pirinç, pişip soğuyan kıyma harcını, yumurta, rendelenmiş soğan, maydanoz ve baharatları bir araya getirip yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerine streç film sarıp, 30 dakika buzdolabında bekletin.


Bekleyen harçtan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verin. Şekil verilmiş köfteleri önce galeta unla karıştırılmış una, sonra yumurtaya batırıp, kızgın yağda kızartın. Kızaran köfteler havlu kağıt serili kaba alınır. Sıcak veya ılık olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder