15 Nisan 2018 Pazar

Fındıklı Pekmezli Fincan Kadayıfı





MALZEMELER:

500 gram taze kadayıf
125 gram eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı iri çekilmiş fındık

1 çay bardağı kadar pekmez

ŞERBETİ İÇİN:

3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1/4 limon suyu


YAPILIŞI:

Kadayıfımızın yapımına başlamadan önce şerbetini hazırlayalım. Bunun için gerekli olan su ve toz şeker tencereye koyulup, karıştırılır ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır. Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kaynatılır. İçine limon sıkılır ve bir müddet daha kaynatılarak ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Burada dikkat etmemiz gereken şerbet baklava dökülen gibi koyu kıvamda olmayacak.

Tereyağının üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ilave edilir. Kadayıflar geniş bir tepsi içerisine koyulur ve uzun kalacak şekilde tel tel ayrılır. Hazırlamış olduğumuz yağ dökülür güzelce harmanlanır.

Küçük kahve fincanına, streç film serilir üzerine 1 çay kaşığı pekmez konur kadayıflar kenarlardan sarkacak şekilde fincana yerleştirilir ve üzerine parmak uçları ile iyice bastırılır.
Ortasına bolca fındık koyulur üzerine tekrar bir tutam kadayıf koyulup, kenarlardan taşan kısımlar içe doğru kapatılır. Kadayıfın üzerine parmak uçları ile iyice bastırılır ve kadayıfların sıkışması sağlanır.
Fincan ters çevrilerek fincandan çıkartılır ve fırın tepsisine yerleştirilir.
Kadayıflar bitene kadar aynı işleme devam edilir ve önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Fırından alınan sıcak kadayıfların ılık duruma gelince üzerine soğuk şerbet dökülür. Yaklaşık 1-2 saat şerbetinin çekmesi beklenir. Tatlı şerbetini çekince servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder