20 Nisan 2018 Cuma

Elbasan Tava












MALZEMELER:


500 gram dana kuşbaşı
1,5 su bardağı süzme yoğurt
2 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı un
1 adet kuru soğan

1/2 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak (istenirse kullanılır)
1 çay kaşığı kekik (arzuya göre)
1 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz (kendiniz ayarlamalısınız)
1 adet büyük patates

1 adet havuç

ÜZERİ İÇİN:

1 su bardağı rende kaşar peyniri

YAPILIŞI:

Etlerimizi haşlayalım. Soğanları doğrayıp yağda kavuralım. Biraz kavrulunca sarımsak, küp küp doğradığımız patatesleri ve yemeklik doğradığımız havuçları ekleyelim. Daha sonra salçasını da koyup eti ekleyin. Arzu ettiğiniz baharatları ve tuzunu ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Sosu için süzme yoğurt, yumurta sarıları ve unu eleyerek bir kapta güzelce karıştırın. Etleri haşladığımız suyun bir bardaklık kısmını yoğurtlu karışıma yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.

Yogurtlu karışımı ocağa alın, sürekli karıştırarak, çok kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Fokurdamaya başlayınca tuzunu ekleyin ocağı kapatın.

Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Pişirmiş olduğumuz etli sebzelerimizi fırın kabına koyalım. Üzerine sosumuzu dökelim. Sosun üzerine de rende kaşar peyniri serpip, fırına verelim. Kaşar peyniri eriyip, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder