11 Nisan 2018 Çarşamba

Cup Cake Kremalı ve Grazürlü








MALZEMELER:

4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
2 çay bardağı su
2 çay bardağı sıvı yağı
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi

1/2 çay bardağı ince çekilmiş fındık
1/2 çay bardağı ince çekilmiş ceviz

ÜZERİ İÇİN:

1 paket sıvı krema
1 su bardağı soğuk süt
1 paket vanilyalı pasta kreması
1 paket kakaolu pasta kreması (ayrı ayrı hazırlanacak 1 paket için ölçülerin yarısı)
1 paket grazür (süslemede ayrı olarak kullandım yaklaşık 6-7 adet cup cake süsledi)
Pasta süsleri

YAPILIŞI:

Kekimize başlamadan önce üzerini süsleyeceğimiz kremayı hazırlayıp, buzdolabına kaldırıyoruz. Bunun için krema, soğuk süt ve pasta kremasını güzelce çırpıyoruz.

Kek hamurunu hazırlamaya geçiyoruz. Yumurta ve şekeri kar gibi köpük köpük oluncaya kadar 10-15 dakika çırpıyoruz.
Üzerine su, sıvı yağı, limon rendesi, kabartma tozuyla elediğimiz un, fındık ve cevizi ilave ederek karıştırıyoruz.

Hazırlamış olduğumuz kek hamurunu kalıplarımıza eşit bir şekilde paylaştırıp, önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 25-30 dakika (fırınların pişirme süreleri değişebilir) kontrollü olarak pişiriyoruz.


Cup cakelerimiz soğuyunca üzerini kremayla veya grazürle süsleyerek servis yapıyoruz.
Önemli not: Bu malzemeyle oldukça fazla cup cake çıkıyor. Sizler ölçülerin yarısını kullanarak daha az cup cake yapabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.  
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder