9 Mart 2018 Cuma

Salep Kremalı Pasta





PANDİSPANYASI İÇİN:

4 adet yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
3 yemek kaşığı kaynar su
1/2 küçük çay bardağı sıvı yağ
2 paket salep
1 paket kabartma tozu.


SALEPLİ KREMASI İÇİN:

3 su bardağı süt
1/2 su bardağından 2 parmak fazla toz şeker
2 paket salep
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı margarin


YAPILIŞI:

Pandispanya için, yumurtaları ve şekeri iyice köpürene kadar mikserle çırpıyoruz. Köpürdükten sonra üzerine su ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
Unu, kabartma tozunu ve salebi bir kabın içerisinde karıştırıyoruz ve eleyerek ilk hazırladığımız yumurtalı karışıma ekliyoruz. Tahta kaşıkla karıştırarak, karışımı birbirine yediriyoruz.

Hazırladığımız pandispanya harcını yağlayıp, unladığımız borcama döküp, eşit olacak şekilde tepsiye yayıyoruz. Önceden ısıtılmış olan 175 dereceli fırında, kekin üzeri hafif kızarana dek pişiriyoruz.

Kreması için; şekeri, nişastayı, unu ve salebi bir tencerenin içerisinde karıştırıp, üzerine süt ilave ederek pürüzsüz bir hale gelene dek çırpıyoruz. Sonra ocağın altını yakıp, sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayıp göz göz olunca içerisine margarini ilave edip, karıştırarak ocaktan alıyoruz.

Sıcak kremayı pandispanyanın üzerine yayıyoruz ve tarçın serpiyoruz. Buzdolabında dinlendirildikten sonra servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder