19 Mart 2018 Pazartesi

Berrin'in Tuzlu Ayıcık Kurabiyesi







MALZEMELER:

250 gram oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
1 adet yumurta (sarısı içine, beyazı dışına sürülecek)
8 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
Alabildiği kadar un

YAPILIŞI:

Hamur yoğuracağımız kaba tereyağını, yumurta sarısını, toz şekeri, tuzu, yoğurdu ve sıvı yağı koyup, güzelce karıştırıyoruz.

Daha sonra kabartma tozunu ve ununu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Hamurumuzu 15-20 dakika dinlendiriyoruz.

Yoğurmuş olduğumuz hamuru büyükçe parçalara ayırıyoruz. Bir parçasını alıp, 1/2 parmak kalınlığında açıp, çam kalıbıyla şekil veriyoruz. Siz istediğiniz şekilleri uygulayabilirsiniz. Hamurumuz bitince üzerini yumurta akı sürüp, susama batırıyoruz. 

Önceden ısıtılmış 175-180 dereceli fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder