10 Şubat 2018 Cumartesi

Evde Midye Tava Tarator Soslu













MALZEMELER:

1/2 kilo iç midye
1 su bardağı un (midyeleri bulamak için)
1 su bardağı sıvı yağ kızartma için
1 su bardağı un  bulamaç sosunda kullanılacak
1 adet soda veya bira bulamaç sosunda kullanılacak
Tuz

YAPILIŞI:


Midye tava yaparken temizlenmiş midyeler veya donmuş olarak almış olduğumuz midyeleri kullanmak bizim için kolaylıktır. Şayet donmuş midyelerden almış iseniz çözdürmeniz gerekir.

Öncelikle midye sosunu hazırlayalım. Bunun için çukur bir kaba unu koyup, ortasına açın ve 1 bardak soda veya bira  ile topak kalmayacak şekilde güzelce karıştırın. 

Midyeleri teker teker önce bir tabak içindeki sade una bulayıp, bir kenarda bekletelim. Diğer taraftan bir tavada 1 bardak sıvı yağı iyice kızdırın. Daha sonra midyeleri hazırlamış olduğumuz bulamaca  batırarak kızgın yağın içine atın.

Midyeler kabarıp her iki tarafları da kızarınca delikli bir kepçe ile yağını iyice süzerek servis tabağına alın ve üzeri sıcakken tuzlayıp tarator sosu ile servis yapın.

Afiyet olsun.

TARATOR SOS:

MALZEMELER:

1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
1/2  adet limon suyu
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 dilim bayat ekmek içi
6-7 dal dereotu

YAPILIŞI:

Rondoya ceviz içi, bayat ekmek, sarımsak, limon suyu, süzme yoğurdu ve tuzu ekleyerek geçirin.Kıvamı koyu olursa bir miktar su ilave ederek açın. Sıcak midyelerle servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder