31 Ocak 2018 Çarşamba

Patatesli Yelpaze Kebabı










MALZEMELER:

5 adet büyük boy patates
300 gram kıyma
1 adet soğan
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı kekik
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı galeta unu
Tuz yeteri kadar

SOS MALZEMELERİ:

2 orta boy domates
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası karışık
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
2 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI:

Patateslerin kabuklarını soyun ve yıkayın. Patateslere eninden istediğimiz aralıklarla kesikler atalım ama patateslerin tamamen kesilmemesine dikkat etmemiz lazım.
Derin bir kaba alınan patateslerin üzerine kaynatılmış sıcak su dökülür ve köfteyi hazır edene kadar yumuşamaları için bekletiyoruz.
Kıyma, galeta unu, maydanoz, soğan ve baharatlar ile köfte harcı hazırlanır.Ardından Patatesleri sudan çıkaralım. (Patatesler suda bekleyince elastikiyetleri artıyor. Köfteleri arasına koyarken kırılma yapmıyor)
Köfte harcından küçük parçalar alınıp patateslerin kesik aralarına yerleştirilir. Bıçağın tersiyle rahat yerleşmesi için bastırılır.

Sos için; domates rendelenir, içerisine salça, zeytinyağ, kekik ve ezilmiş sarımsak konularak güzelce karıştırılır. Daha sonra içerisine su ilave edilerek tekrar karıştırıp, patateslerin üzerine dökülür.

Üstünü yağlı kağıt onun üzerine de folyoyla kapatalım 200 derecelik fırında pişirelim.
Yaklaşık 60 dakika pişen yemeğin üstünü açıp, 10 dakika daha kızarması için bekletelim ve fırından çıkaralım. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder