MALZEMELER:
250 gram kıyma3 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet kuru soğan
2-3 adet taze biber
1 diş sarımsak (seviyorsanız kullanın)
1 yemek kaşığı domates, biber salçası karışık kullanılacak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvı yağ
1 diş sarımsak (seviyorsanız kullanın)
1 yemek kaşığı domates, biber salçası karışık kullanılacak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvı yağ
Pul biber
Karabiber
Tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 dilim bayat ekmek misket köftede kullanılacak
YAPILIŞI:
Yemeğimizin yapımını misket köfte yaparak başlayalım. Bunun için kıymayı 1 adet rendelenmiş soğan, karabiber, tuz ve bayat ekmek içi ile yoğuruyoruz. Küçük parçalar halinde koparıp, misket şeklini veriyoruz. Kızartıp bir kenarda bekletiyoruz.
Nohut yemeğini pişireceğimiz tencereye zeytinyağını koyup, üzerine yemeklik doğranmış soğanı, sarımsağı ve biberi ilave ederek hafifçe sarartıyoruz. Daha sonra salçayı koyup, kavuruyoruz. Köfteleri, nohutu ve şekeri koyarak 1-2 çevirerek kavurmaya devam ediyoruz. En son olarak üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, kısık ateşte kontrol ederek, 15-20 dakika kadar pişirdikten sonra ocağın altını kapatıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder