24 Ocak 2018 Çarşamba

Cevizli, Havuçlu, Elmalı Cup Cake













MALZEMELER:


2 adet yumurta
2 adet orta boy havuç rendesi
2 adet orta boy elma rendesi
2 adet kabartma tozu
1 su bardağı şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın 

ÜZERİ İÇİN:

1-2 paket bitter çikolata (benmari usulüyle eritilecek)
Pasta süsleri

YAPILIŞI:

Kek hamurunu hazırlayacağımız kaba yumurtalar ve şeker konularak güzelce çırpılır. Daha sonra içerisine sıvı yağ, süt, ceviz, limon kabuğu rendesi, havuç, elma konur ve karıştırılır.
Kabartma tozuyla elenmiş un ilave edilerek çırpılır. Bu aşamada çırpma işlemini kısa tutalım.

Hazırlamış olduğumuz kek hamurunu cup cake kağıtlarına 3-4 yemek kaşığı olacak şekilde paylaştırıyoruz.

Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 35-40 dakika kadar pişirilir. Fırının pişme süresini kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Soğumuş olan cup cakeleri benmari usulüyle eritmiş olduğumuz çikolatayı sürüp, pasta süsleriyle süslüyoruz.

Yumuşacık mis gibi kokulu cup cakemiz hazırdır.Vermiş olduğum ölçüden 12 adet cup cake ve görmüş olduğunuz büyüklükte kek çıktı. Siz yaparken ölçüyü yarıya indirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder