20 Aralık 2017 Çarşamba

Tahinli Haşhaşlı Kat Kat Katmer














MALZEMELER:


4-5 su bardağı un 
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya (veya 1 yemek kaşığı granül maya)
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz


ARA KATLAR İÇİN:


1 su bardağı kadar sıvı yağ (1/2 su bardağını tahini ve haşhaşı inceltmek için kullanacağız)
150 gram kadar tereyağı (eritilecek)
1 su bardağı tahin
3/4 su bardağı haşhaş
1 su bardağı toz şeker


ÜZERİ İÇİN:

1 yemek kaşığı yoğurt
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 



YAPILIŞI:

Katmer için süt, su, tuz, şeker ve mayayı iyice karıştırın ununu azar azar ekleyin kulak memesi yumuşaklığında yumuşak bir hamur yapın, üzerini örterek sıcak bir yerde 1 saat kadar dinlendirin. Hamuru hazırlarken İhtiyaca göre un ilave edebilir veya azaltabilirsiniz.

Hamurumuz dinlenirken biz de ara katlarına sürmek için tahin, haşhaş ve sıvı yağı güzelce karıştıralım ve bir kenarda bekletelim.

Kabaran hamuru 10-15 adet yumurta büyüklüğünde küçük beze 2-3 tane de portakal büyüklüğünde beze yapın sıvı yağ bulayın bir tepside üzerine streç film örtün 15 dakika dinlendirin.
Dinlenmiş olan portakal büyüklüğündeki bezeyi sıvı yağ ve tereyağı ile açılabildiği kadar açın(merdane veya elle açabilirsiniz) bir kenara alın. Tam ortasına 5 tane küçük bezeyi tek tek pasta tabağı büyüklüğünde açıp, üzerine haşhaşlı malzemeden sürelim ve toz şeker serperek üst üste yerleştirelim.

Büyük yufkanın kenar kısımlarını küçük yufkaların üzerine zarf gibi kapatıyoruz ve bir kenarda bekletin. Diğer bezeleri de aynı işlemi uygulayalım. 

Sıvı yağı yoğurt ile karıştırıp, üzerine sürün ve keskin bıçakla çizikler atın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder