16 Aralık 2017 Cumartesi

Kolay Karamelli Kurabiye







MALZEMELER:


1 paket karamelli puding
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 - 3 su bardağı un


ÜZERİ İÇİN:

80-100 gram bitter çikolata (benmari usulüyle eritilecek)
Pudra şekeri (istenilirse kullanılacak)
Fındık yeteri kadar


YAPILIŞI:


Hamur yoğuracağımız kaba karamelli pudingi ve sıvı yağı ilave edip, güzelce karıştıralım. Daha sonra içine unumuzu yavaş yavaş koyalım. Çünkü su bardaklarının ölçüsü değişebiliyor. Hamurumuz toplanınca unu keselim.

Hamurumuzdan cevizden büyük parçalar alarak yuvarlayalım ve hafif yağlanmış tepsimize dizelim. Bütün hamur bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım. Elimize oklava alarak kurabiyelerin ortasını çukurlaştıralım. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirelim.

Kurabiyelerimiz soğuyunca üzerini benmari usulüyle erittiğimiz çikolatayı çukurlara dolduralım ve fındık koyalım. Kurabiyelerimiz hazırdır artık.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder