13 Aralık 2017 Çarşamba

10 Dakikada Kolay Ispanaklı Tava Böreği
















MALZEMELER:


2 adet yufka
1/2 kilo ıspanak
3/4 su bardağı süt
3/4 çay bardağı zeytinyağ
1 adet yumurta
100 gram beyaz peynir

YAPILIŞI:


Tava böreğimizin yapımına geçmeden iç malzemesini hazırlayarak başlayalım. Bunun için ıspanakları temizleyip, güzelce yıkayalım suyunun süzülmesi için süzgüye alalım. Suyu süzülen ıspanakları küçük küçük doğrayarak peynirle ve yumurtayla karıştırıp, bir kenarda bekletelim. 

Püf nokta: ıspanakları börekte kullanırken sadece yapraklarını kullanıyoruz.Tuzu da börekte kullanırken serpiyoruz. Çünkü ıspanaklar sulanmasın diye.

Bir kasede süt ve zeytinyağını karıştırın.

Büyük boy teflon tavayı yağlayıp, yufkalardan birini kenarları dışarı sarkacak şekilde tavaya yayın.

Tavaya yaydığınız yufkayı sütlü karışımla hafifçe ıslatın. Üzerine ikinci yufkanın yarısını yayın ve sütlü karışımla ıslatın. Böreğimizin iç malzemesini üzerine ekleyin ve yayın. Ispanaklı içimizin üzerine kalan yufkayı aynı işlemi tekrarlayarak yerleştirin.

Son olarak kenarlardan sarkan yufkalarla böreğin üzerini kapatıp kalan sütlü karışımla ıslatın. Tavayı ocağa alıp kısık ateşte böreğin alt kısmını kızartın. Daha sonra düz bir tabak yardımıyla böreği çevirip, diğer tarafını pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder