10 Ekim 2017 Salı

Kolay Mini Gül Börek






MALZEMELER:

1 kilo hazır yufka
1 adet büyük boy patates
1 şişe maden suyu
300 gram kıyma
2 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
Karabiber
Kimyon
Tuz (baharatlar yeteri kadar olacak)

YUFKALARIN ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN SOS:

1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı su
2 adet yumurta (1 adet yumurtanın sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)

YAPILIŞI:

Böreğimizi iç malzemesini hazırlayarak başlayalım. Bunun için rendelenmiş soğan ve kıyma çok az su ile tavaya konur soğanlar biraz yumuşatılır. Daha sonra içine 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ilave edilip, hafifce kavrulur. Rendelenmiş 1 adet patates de konup, karıştırılır. Patates suyunu çekince ocağın altı kapatılır. Üzerine baharatlar ve tuz konup, karıştırılır. Bir kenarda bekletilir.

Yufkaların üzerine sürmek için, sıvı yağ, su ve yumurtalar güzelce çırpılır.

Böreği hazırlayacağımız tezgaha 1 adet yufka serilir. Üzerine sıvı malzeme sürülür.Yufkanın büyüklüğüne göre 4 veya 8 adet üçgen parçaya bölünür. Hazırlamış olduğumuz iç malzeme yufkanın üzerine serpilip, her bir üçgen sigara böreği gibi sarılıp, kendi etrafında döndürülür. Böylece mini güller elde etmiş oluruz.
Bütün yufkalar bitinceye kadar aynı işlem uygulanır. Hazırlamış olduğumuz güller yağlanmış veya kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.

Artan sıvı malzemesinin içine 1 şişe soda döküp, karıştıralım ve böreğin üzerine eşit olarak dökelim. En üstüne de yumurta sarısını fırçayla sürelim.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişirmiş olduğumuz güller sıcak olarak üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek mantı gibi tüketilebileceği gibi sade olarak da yemek çok güzel oluyor.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder