3 Ekim 2017 Salı

Cevizli Çatlak Kurabiye








MALZEMELER:

250 gram yumuşak tereyağ veya margarin
1/2 su bardağından 2 parmak fazla sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı tepeleme pudra şekeri
1/2 su bardağı iri ceviz parçaları
1 paket kabartma tozu
1 adet limon rendesi
1 adet yumurta
Un aldığı kadar (çünkü bardak ölçüsüne göre değişiyor. Ben 4 su bardağı kullandım)


ÜZERİNE BULAMAK İÇİN:

1/2 su bardağı kakao


YAPILIŞI:

Hamur yoğuracağımız kaba yumuşak tereyağ, sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurtayı kırıp, güzelce karıştıralım. Daha sonra nişastayı, kabartma tozunu ve limon rendesini ilave edip, tekrar karıştıralım. Hamura unu yavaş yavaş ilave edelim. Yumuşak un kurabiyesi kıvamında oluncaya kadar hamuru yoğuralım. Yoğurma işlemini hızlı yapalım.

Hazırlamış olduğumuz hamuru top top yapıp, kakaonun içine atalım ve yuvarlayalım. Yağlamış olduğumuz fırın tepsisine dizelim.

Önceden ısıttığımız 175 dereceli fırında 30 dakika pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder