14 Temmuz 2017 Cuma

Yumurtasız Cevizli Bayatlamayan Kurabiye





MALZEMELER:

125 gram yumuşak tereyağ 
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
3 su bardağı un

YAPILIŞI:


Kurabiye hamurunu yoğuracağımız kaba bütün malzemeleri koyup, yumuşak hamur oluncaya kadar yoğuruyoruz.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayalım yağlanmış fırın tepsisine dizelim.

Unun miktarı su bardağının büyüklüğüne göre değişebilir. Siz unu dikkatlice ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacaktır.

Önceden ısıtılmış fırında 170-180 derecede 20 dakika kadar pişirip, çıkartalım. Daha öncede bahsettiğim gibi kurabiyeyi biraz kıtır seviyorsak fırında biraz daha tutabiliriz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder