24 Temmuz 2017 Pazartesi

Közlenmiş Patlıcanla Karnıyarık Yemeği













MALZEMELER:



4 tane küçük boy patlıcan
150-200 gram kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
10-15 dal kıyılmış maydanoz
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça

2 diş sarımsak
Tuz 
Karabiber
Kimyon (baharatları istediğiniz kadar kullanın)
1 tane domates

YAPILIŞI:


Önce patlıcanları güzelce temizleyip, kabuklarıyla birlikte közlemeçte (marketlerde satılmaktadır) veya istediğiniz şekilde közleyin.

Daha sonra zeytinyağını tavaya dökelim. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve kıymayı koyup, kavurun. İçine küçük küçük doğranmış sarımsağı, salçasını, tuz ve baharatını ilave edip, kavurmaya devam edin. 1/2 bardak sıcak suyu koyup, bir iki taşım kaynatın ocağın altını kapatalım. Maydanozları ilave edip, bir kenara alalım.

Közlenen patlıcanları ortadan ayırıp çatal yardımıyla genişletin. Kıymayı kaşıkla içine yayın. Üzerine dilimlenmiş domates yerleştirin. İç malzemesinden artan kıymanın suyunu tencereye dökün. Az gelirse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz. Kısık ateşte kısa süre pişirin. İsterseniz fırına da verebilirsiniz. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder