23 Haziran 2017 Cuma

Garnitürlü Lazanya









MALZEMELER:

10 adet lazanya yaprağı



İÇ MALZEMESİ:

300 gram kıyma
3 yemek kaşığı tereyağ
1 büyük boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 adet küçük konserve garnitür
Tuz yeteri kadar




BEŞAMEL SOS İÇİN:

3 yemek kaşığı un (silme)
3 yemek kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
Tuz yeteri kadar

ÜZERİ İÇİN:

Mozzarella, kaşar veya tulum peyniri yeteri kadar


YAPILIŞI:

Öncelikle kıymalı harcı hazırlayalım. Tencereye yemeklik doğranmış soğanı alın. Tereyağını ekleyip rengi hafif sararana kadar kavurun.

Kıymayı ve sarımsağı ekleyip rengi dönene kadar pişirin. Suyunu süzüp, yıkadığımız konserve garnitürü de ilave edin ve orta ateşte pişirmeye devam edin. Tuz ve karabiberini ekleyin. Ocaktan alın eğer harçta su kalmamışsa 1/2 su bardağı sıcak su ekleyip karıştırın.

Beşamel sos için ; Tereyağını tencereye alıp eritin. Unu ekleyin 2-3 dakika kavurup sütü ilave edin. Devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Altını kapatıp, tuzu ve karabiberi atın ve bir kenarda bekletin.

Kare fırın tepsisine önce bir kepçe beşamel sos döküp tabana yayın. Daha sonra kıymalı içten koyun üzerine de peynir rendesi serpip, iki adet lazanya yapraklarını sosun üzerine yan yana dizin. Tekrar lazanyaların üzerine beşamel sos ve iç harçtan serpiştirin. Yeniden peyner rendesi serpip, lazanya yaprakları dizin.

Beşamel sos + iç harç + peynir rendesi + lazanya olarak dizmeye devam edin. Böylece beş kat elde etmiş oluyoruz. En üste beşamel sos ve rendelenmiş peyniri serpiştirin.


Fırın kabının üzerini yağlı kağıt veya alüminyum folyo ile kapatıp, 200 derecelik fırında 45 dakika fırında pişirin.
Pişip pişmediğini çatalla kontrol edelim. Pişme süresi fırından fırına değişebilir.


Üzerini açıp peynirler hafif kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis edin.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder