20 Mayıs 2017 Cumartesi

Havuçlu, Marşmelovlu Çikolatalı Toplar









MALZEMELER:


3 adet büyük havuç 

10 adet petibör bisküvi (bisküvi sayısı havucun büyüklüğüne göre artar veya azalabilir)
4 yemek kaşığı şeker 
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz 
8 adet marşmelov (havuç toplarının arasında kullanılacak)
8 adet küçük boy bisküvi  (sunumda havuç toplarının altında kullanılacak)

ÜZERİ İÇİN:

Hindistan cevizi
250-300 gram kuvertür bitter çikolata (3 paket bitter çikolata)
1-2 kaşık sıvı yağ (çikolata eritirken kullanılacak)

YAPILIŞI:


Havuçları rendeliyoruz, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Daha sonra şekerini ilave edip, pişirmeye devam ediyoruz. 
Havuçlar suyunu çekince cevizini ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Ocağın altını kapatıp, daha önceden küçük küçük parçalara ayırdığımız bisküvileri de ekleyip, yoğuruyoruz. 

Yoğurmuş olduğumuz havuçlu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, 8 adedinin ortasına marşmelov koyup, elimizle yuvarlayarak şekil veriyoruz. Daha sonra yine ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayarak 8 adet küçük boy bisküvilerinin üzerine şekil vererek yerleştiriyoruz. Üzerlerini hindistan cevizini buluyoruz.

Kuvertür çikolatayı parçalara ayırıp, içine sıvı yağ ilave ederek, benmari usulu ile eritin. Hazırladığınız topları çikolata sosu ile kaplayın. Tel ızgaranın veya yağlı kağıt üzerine koyup, donmasını bekleyin. Daha sonra buzdolabına kaldırın.

Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder