22 Mayıs 2017 Pazartesi

Havuçlu, Elmalı ve Cevizli Tepsi Keki








MALZEMELER:


2 adet yumurta
2 adet orta boy havuç rendesi
2 adet orta boy elma rendesi
2 adet kabartma tozu
1 su bardağı şeker 
1 adet limon kabuğu rendesi
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın 
1/2 su bardağı damla çikolata (kekin üzerine serpilecek)


YAPILIŞI:


Kek hamurunu hazırlayacağımız kaba yumurtalar ve şeker konularak güzelce çırpılır. Daha sonra içerisine sıvı yağ, süt, ceviz, limon kabuğu rendesi, havuç, elma konur ve karıştırılır.
Kabartma tozuyla elenmiş un ilave edilerek çırpılır. Bu aşamada çırpma işlemini kısa tutalım.

Hazırlamış olduğumuz kek hamurunu yağlayıp, unladığımız tepsiye dökülür. Üzerine damla çikolatalar serpiştirilir.

Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 35-40 dakika kadar pişirilir. Fırının pişme süresini kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Yumuşacık mis gibi kokulu tepsi kekimiz hazırdır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder