25 Nisan 2017 Salı

Havuçlu Kese Yoğurtlu Rulo Salata



MALZEMELER:

3 adet yumurta
3 adet büyük boy havuç
1 adet orta boy soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu


İÇİNE SÜRMEK İÇİN:

5 yemek kaşığı kese (süzme) yoğurt
2 diş sarımsak (isteğe göre kullanılır)

YAPILIŞI:


Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağla tavada sarartalım. İnce rendelenmiş havuçları ve tuzu ilave edip, suyunu çekene kadar kavuralım ve soğumaya bırakalım. 

3 yumurtayı biraz tuz ile köpük köpük haline gelene kadar çırpalım. Daha sonra soğuttuğumuz havuçları, unu ve kabartma tozunu da çırptığımız yumurtaya ilave edelim.

Büyük boy dikdörtgen borcamın veya fırın tepsinizin zeminine yağlı kağıt serelim. Yağlı kağıdın üzerini tekrar yağlayalım . Hazırladığımız havuçlu karışımı kaşık yardımıyla üzerini bastırarak ince bir tabaka halinde yayalım. 

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirelim. Fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirelim. Yağlı kağıt ile birlikte önce rulo yapalım ki şeklini alsın. Üzerine bir bez örtüp soğuyana kadar bekleyelim.

İçine sürülecek malzemeyi hazırlamak için, sarımsakları kese (süzme) yoğurdun içine rendeleyelim ve biraz tuz da ilave edip, karıştıralım. 

Yağlı kağıttan çıkartıp, üzerine hazırladığımız yoğurdu sürüp, tekrardan rulo yapalım. Buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra istediğiniz kalınlıkta keserek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder