27 Nisan 2017 Perşembe

El Açması Patatesli Rulo Börek




MALZEMELER:


HAMURU İÇİN:

1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1/2 kahve fincanı sıvı yağ
Un alabildiği kadar

İÇ MALZEMESİ İÇİN:


4-5 adet orta boy haşlanmış patates
2 adet orta boy soğan
2 tatlı kaşığı tepeleme domates salçası
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber

ÜZERİ İÇİN:

1 adet yumurta
Çörek otu bir miktar

ARASINA SÜRMEK İÇİN:

1 çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:


Un, su, yağ ve tuzla ele yapışmayan iyice yoğrulmuş bir hamur elde edilir ve dinlenmeye bırakılır.

İç malzemesi için, iki yemek kaşığı sıvı yağda iki tane küçük küçük doğranan soğan pembeleştirilir. Salça eklenir ve haşlanıp rendelenen patatesler ilave edilir. Tuz ve karabiber eklenerek altı kapatılır.

Dinlenmiş hamur bezeye ayrılır. Her bir beze merdane veya oklava ile büyükce açılır. Üzerine sıvı yağ gezdirilir. Yufkanın baş kısmı hafifce katlanıp, düzleştirilir. Daha sonra  patatesli iç malzememizi boydan boya koyup, düzgün bir şekilde rulo yapılır. Yapmış olduğumuz rulo 2 parmak genişliğinde kesilip, kesilen taraf üstte gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.

Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder