23 Mart 2017 Perşembe

Gerçek Pastane Un Kurabiyesi










MALZEMELER:

3 su bardağı un
250 gram oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
6 yemek kaşığı nişasta
7 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya


ÜZERİ İÇİN:

Pudra şekeri yeteri kadar


YAPILIŞI:


Un kurabiyesinin yapımına geçmeden önce tereyağ veya margarinimizi çok kısık ateşte eritiyoruz. Biraz kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp, ılıyınca buzdolabına kaldırıyoruz. Bunu yapmaktaki amacımız yağın içindeki suyunu almamızdır. Tereyağ veya margarin,vanilya ve pudra şekeri krema kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Daha sonra nişasta ve un eklenir. Hızlı bir şekilde yoğurulur.

Yoğurduğumuz hamuru folyoya sarıp, buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamuru buzdolabından çıkarıp, yapmaya başlayınca biraz toparlanmaya bilir, elinizle yoğurdukca yumuşayacaktır endişelenmeyin. Hamuru istediğiniz büyüklükte parçalara ayırıp, şekil vereceğiniz yerde kalın bir çubuk şeklinde yuvarlayın.

Bir çatal yardımıyla hamuru baştan sonuna kadar çizin. İstediğiniz büyüklükte bıçakla kesin pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin. Ben hamurun bir kısmını yuvarlayarak top şeklinde yaptım.

Önceden ısıtılmış 150-160 derece fırında alt kısımları pişip, üst kısımları kremsi bir renge ulaşıncaya kadar pişirin. Benim mini fırınımda yaklaşık 30 dakikada pişti.

Soğuyunca üzerine bol pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder