28 Şubat 2017 Salı

Peynirli Katlı Poğaça











MALZEMELER:


3 su bardağı un
1 paket granül maya
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker


ARASINA SÜRMEK İÇİN:

50 gram eritilmiş tereyağ (yaklaşık 3 yemek kaşığı eder)


İÇİN İÇİN:

1 su bardağı beyaz peynir (lor peyniri)
1/2 demet maydanoz


ÜZERİ İÇİN:

Susam
Çörek otu
1 adet yumurta sarısı


YAPILIŞI:


Hamur yoğuracağımız kaba un ve mayayı koyup, güzelce karıştıralım. Daha sonra üzerine yumurta sarısı, yoğurt, sıvı yağ, şeker, tuzu ve ılık suyu ekleyip, yoğuralım.

Hamurumuzu bekletmeden 4'e bölelim. Her birini açılabildiği kadar açıp, üzerine eritilmiş tereyağından sürelim. Daha sonra 2 tanesini üst üste koyup, rulo şeklinde saralım. Böylelikle 2 ayrı grup elde etmiş oluyoruz. Hazırlamış olduğumuz 2 ruloyu 30-40 dakika kadar buzdolabında bekletelim.

İçi için beyaz peynir ve maydanozu küçük küçük doğrayıp, karıştıralım.

Buzdolabından aldığımız ruloları 8 parçaya bölüp elimizle yuvarlayalım. Hafifçe açıp, iç malzemesini koyalım. İstediğimiz poğaça şeklini verip, kağıt serili veya yağladığımız tepsiye sıralayalım. Tepsi mayası için kabarıncaya kadar bekleyelim. Üzerine yumurta sarısı ve susam, çörek otu serpelim.

Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder