24 Şubat 2017 Cuma

Kapalı Pizza






MALZEMELER:



4 su bardağı un
1 paket granül (kuru) maya
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı kadar sıvı yağ
1 adet yumurta
Tuz yeteri kadar
Gerekirse ılık suyla hamuru toplayabilirsiniz.




İÇİ İÇİN:


1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı doğranmış sucuk
1 çay bardağı doğranmış salam
1 çay bardağı doğranmış sosis
1 çay bardağı doğranmış zeytin
1 çay bardağı doğranmış yeşil biber
1 çay bardağı mısır
1 su bardağı kabukları soyulup, yemeklik doğranmış domates
1 su bardağı doğranmış mantar
Evinizde bulunan istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.

ÜZERİ İÇİN:

1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:


Hamur yoğuracağımız kaba yumurtayı kırıp, üzerine tuzu serpelim ve güzelce çırpalım.

Daha sonra unu, sütü, mayayı (unun üzerine serpilecek)ve sıvı yağı ekleyin. İyice yoğurup, pizzanın hamurunu oluşturalım. Hamur çok katı olmayan ama hafif katı olan bir hamur olacaktır. Üzerini steçle kapatıp 1 saat kadar hamuru dinlenmeye bırakıyoruz.


Pizzamızın içine koyacağımız malzemeleri de hamurun dinlenme aşamasında hazırlıyoruz.

Mayalanan hamuru istediğimiz büyüklükte bezelere ayıralım. Merdaneyle bıçak sırtı kalınlığında yuvarlak açıp, iç malzememizi koyarak kapatalım. Üzerine sıvı yağla çırptığımız yumurta sarısını sürelim.

Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kabarıp, üzeri kızarınca çıkaralım.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder