26 Şubat 2017 Pazar

Hazır Yufka İle Ispanaklı Gül Börek







MALZEMELER:

3 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağ



İÇİ İÇİN:


500 gram ıspanak
1 adet iri soğan
150-200 gram beyaz peynir veya lor
Pul biber
Tuz yeteri kadar


ÜZERİ İÇİN:

1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Çörek otu 

Susam

YAPILIŞI:


Böreğimizin yapılışını iç harcını hazırlamakla başlayalım. Öncelikle ıspanaklar ayıklanıp, doğranır ve yıkanır. Suyunun süzülmesi için bir kenarda bekletilir. Suyu süzülen ıspanakların içine yemeklik doğranmış soğan ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilip, ileri geri bastıra bastıra güzelce suyunu çıkaralım. Çıkan suyu süzelim, içine peynir, baharatı ekleyelim ve karıştıralım.

Bir yufka dört parçaya ayrılır. Alınan çeyrek yufkanın içine fırçayla zeytinyağ sürülür. Başparmak, işaret parmağı ve orta parmak yufkanın ortasına konularak saat yönünde çevrilir. Ortada oluşan çukurun içine bir miktar ıspanaklı harçtan koyulur. Çevrilen yöne doğru yufkalar ortaya doğru kapatılır. Şeklinin bozulmamasına dikkat edilerek kapatılan yer altta kalacak şekilde ters çevrilerek tepsiye dizilir.

Yumurta sarısına sıvı yağ eklenerek karıştırılır ve böreklerin üzerine sürülür. Arzuya göre çörek otu, susam serpilir. 180-200 dereceli fırında, üzeri kızarana kadar pişirilir.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder