26 Ocak 2017 Perşembe

İncirli, Elmalı, Cevizli Ve Üzeri Kıtırlı Kek



MALZEMELER:


3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
3 su bardağı un
5 adet kuru incir
2 adet elma
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

ÜZERİNİN KITIRI İÇİN:


3 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tarçın
4-5 yemek kaşığı un

YAPILIŞI:


Kekimizin hamurunu hazırlamadan önce üzerine koyacağımız kıtırı hazırlamakla işe başlıyoruz. Bunun için tereyağını bir tavaya koyup, eritiyoruz. Üzerine şekeri ve unu ilave edip, biraz unu biraz sarartıyoruz. Hazırlamış olduğumuz kıtırı bir kenarda bekletiyoruz. 

Keki hazırlayacağımız kaba yumurtalar kırılır. Üzerine şeker ilave edilerek güzelce çırpılır. Daha sonra içine yoğurt ve sıvı yağ ilave edilir ve çırpmaya devam edilir. Sırasıyla ceviz, küçük küçük doğranmış incir, rendelenmiş elma, tarçın ve vanilya konularak karıştırılır.

Kabartma tozuyla elenmiş un karışıma yavaş yavaş ilave ederek çırpılır. Bu aşamada çırpma işlemini çok fazla sürdürmüyoruz.

Hazırlamış olduğumuz karışım yağlayıp, unladığımız kalıba döküyoruz. Üzerine hazırlamış olduğumuz kıtırı ilave ediyoruz.

Önceden ısıtılmış 180-200 dereceli fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder