20 Ocak 2017 Cuma

Anasonlu Tuzlu Çubuklar






MALZEMELER:


150 gram yumuşak tereyağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı mahlep (tepeleme)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 adet kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
3,5-4 su bardağı un

ÜZERİ İÇİN:


1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı pekmez
3 yemek kaşığı anason

YAPILIŞI:


Un dışında bütün malzemeleri hamur yoğuracağımız kaba alıp, güzelce karıştıralım. Daha sonra azar azar un ilave edelim. Yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamurun yumuşak olması çubukların pişince daha çıtır çubuklar oluşturuyor.

Hazırlamış olduğumuz hamuru istediğimiz büyüklükte bezelere ayıralım. Ayırmış olduğumuz bezelerden birisini alıp, unladığınız masanızın üzerinde uzun çubuklar yapalım. Çubukları istediğimiz boyutta keselim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çok bol olmamak kaydıyla anason serpelim. 

Hazırlamış olduğumuz çubukları yağlı kağıt serili veya yağlanmış tepsiye dizin.180 derecedeki  ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder