13 Aralık 2016 Salı

Kıymalı Tortellini











MALZEMELER:



HAMURU İÇİN:


3 su bardağı un
2  adet yumurta
1/2 su bardağı ılık su

4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz


İÇ MALZEMESİ:


300 gram kıyma
1 adet orta boy soğan rendelenmiş
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber



YAPILIŞI:


Hamuru için olan malzemelerden un yoğurma kabına konur. Unun ortası açılır ve içine yumurta, su, tuz ve zeytinyağı ilave edilip, güzelce  yoğurulur. Kulak memesinden daha sertçe, pürüzsüz, bir kıvam elde edildiğinde hamur, dinlendirilmeye hazır demektir. 

Hamurumuz dinlenirken bizde iç malzemesini hazırlayalım. Bunun için kıymayı, rendelenmiş soğanı, tuzu ve karabiberi bir kapta karıştıralım ve bir kenarda bekletelim.

Üzeri streç filmle kapatılıp, 15-20 dakika dinlendirilen hamur 3 adet bezeye ayrılır. Merdane yardımı ile ve arada unlama yapılarak, sıkıca bastırılıp, kağıt inceliğinden biraz kalın kısaca bıçak sırtı kalınlığında bir hamur elde edilmelidir.

İyice ince açılan hamurun üstüne bir küçük çay bardağı ile bastırılıp, yuvarlak şekiller çıkması sağlanır. Hazırlamış olduğumuz içten bir tatlı kaşığı kadar koyup, doldurulur yarım daireler şeklinde kapatılır. Son olarak da bu yarım dairelerin iki uç kenarı  arka tarafta birleştirilerek şekil tamamlanır. Elde edeceğimiz şekil adeta bir şapka gibi olmalıdır.
  
15-20 dakika buzdolabında bekletilen tortelliniler, tuzlu kaynar suya atılıp yaklaşık 7-8 dakika haşlanırlar.

İsterseniz üzerine tereyağlı ve kırmızı biberli sos veya aşağıda tarifini vereceğim sosla servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.


SOSU İÇİN:



2 diş sarımsak 
2 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 kahve fincanı sıcak su 

Sosun bütün malzemelerini bir tavaya koyup, güzelce pişiriyoruz. Haşlanıp süzülen tortelliniler bu sosun içinde 2 dakika kadar çevrilip, servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder