10 Aralık 2016 Cumartesi

Hazır Yufkadan Karışık Otlu Kol Böreği


MALZEMELER:


1 kilo yufka
1 kilo karışık ot pazardan
3 adet taze soğan
300-400 gram kadar lor peyniri veya beyaz peynir

SIVI HARÇ İÇİN:


1 su bardağı süt
1/2 su bardağı soda
2 adet yumurta
1/2 su bardağı zeytinyağı
Tuz yeterince

YAPILIŞI:



Öncelikle karışık otları ısırgan otundan dolayı elimize eldiven giyerek yıkayalım, ısırgan otlarının kalın saplarını atıp, yapraklarını alalım diğer otlarla beraber birleştirerek doğrayalım.

Yufkalara sürmek için yumurta, süt, zeytinyağı ve sodayı bir kasede çırpıp bir kenara koyalım.

Yufkalardan birisini tezgaha serin üzerine fırça yardımıyla sıvı harçtan sürün ve ortadan ikiye bölün. Yufkanın düz tarafına iç harçtan koyun ve üzerine peynir serpin (peyniri sonradan koymamızın nedeni otun sulanmaması için). Rulo şeklinde sarın. Her bir yufkadan iki adet rulo elde edin.
Bu şekilde tüm yufkalar bitene kadar hazırlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin ve istediğiniz boyutta kesin.

Kalan sıvı harcı üzerine gezdirin ve çörek otu serpin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. 


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder