27 Aralık 2016 Salı

Çikolata Dolgulu Yılbaşı Kurabiyesi




MALZEMELER:


250 gram yumuşak tereyağ veya margarin
3 yemek kaşığı pudar şekeri
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 çay kaşığının ucuyla tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 çay bardağı damla çikolata (isteğe bağlı olarak kullanılır)

DOLGUSU İÇİN:


1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı nişasta (silme)
2 su bardağı süt

ÜZERİ İÇİN

Pudra şekeri

YAPILIŞI:

Hamur yoğuracağımız kaba unu, kabartma tozunu ve vanilyayı koyalım ve ortasını açalım. Ortasına yoğurdu, pudra şekerini ve tereyağını ilave edelim. En son olarak damla çikolatayı da koyup, tüm malzemeyi güzelce yoğuralım. Hamurun üstüne nemli bir bez kapatıp, bir kenarda bekletelim.

Ardından dolgu kremasını hazırlayalım yumurta sarısı ile toz şekeri tencerede çırpalım. İçerisine nişastayı, kakao, unu ve sütü koyup, karıştıralım. Tencereyi ocağa alalım, önce kısık ateşte sonra orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında olana kadar pişirelim. Krema ılıyınca soğuması için buzdolabında 30 dakika kadar bekletelim.

Dinlendirdiğimiz hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alalım. Hafifçe açalım ortasına dolgu kremasından 1-2 tatlı kaşığı kadar koyup, yuvarlayarak kapatalım. Bıçakla üzerini istediğimiz kadar çizik atalım. Bütün hamurumuz bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım.

Fırın tepsisini yağlı kağıt serdikten sonra kurabiyeleri dizelim. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.

Kurabiyeleri  ılımaya bırakalım. Ilıdıktan sonra üstüne pudra şekeri serpelim. Pudra şekersizde tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder