17 Kasım 2016 Perşembe

Kıbrıs Tatlısı







KEKİ İÇİN:


3 adet yumurta,
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

KREMASI İÇİN.


1 litre süt
1/2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket krema
1 yemek kaşığı tereyağı

ŞERBETİ İÇİN:


2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1/4 limon suyu

ÜZERİ İÇİN:


Hindistan cevizi
Kırılmış ceviz

YAPILIŞI:


Tatlımızın yapımına şerbeti hazırlayarak başlayalım. Tencereye suyu ve toz şekeri koyalım şeker eriyinceye kadar kaynatıp, limon suyunu ilave edelim. 5 dakika daha kaynatıp, soğumaya bırakalım.

Keki için; bir kabın içine Yumurtayla toz şekeri koyup, güzelce çırpalım. Daha sonra geri kalan malzemeleri koyalım ve karıştıralım. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30 dakika pişirelim.

Sıcak kekimize, soğuk şerbeti dökelim ve soğumaya bırakalım.

Kreması için; tencereye sütü, toz şekeri, nişastayı, unu koyalım ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.

Kaynamaya başlayınca altını kapatalım ve kremayı, tereyağını ve vanilyayı ilave edip, mikser ile 3-4 dakika çırpalım. Tatlımızın üzerine döküp, düzleştirelim.

Kıbrıs Tatlımızı, hindistan cevizi ve kırılmış cevizle süsleyelim. Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder