14 Kasım 2016 Pazartesi

Beşamel Soslu, Tavuklu Ve Garnitürlü Börek




MALZEMELER:


5 Adet Yufka
5 adet but veya 2 adet tavuk göğsü
1 küçük soğan
1 adet konserve türlü
Karabiber  yeteri kadar
Tuz yeteri kadar

BEŞAMEL SOS İÇİN:


2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber


YUFKALARI ISLATMAK İÇİN:


1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta

ÜZERİ İÇİN:


1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Çörek otu veya susam

YAPILIŞI:


Tavuk etini ve iri doğranmış soğanı haşlamak üzere tencerenize alın.Tavuk etleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ayrı bir yerde konserve türlümüzü açıp, suyunu süzerek yıkayalım ve bir kenarda bekletelim.

Beşamel sosun hazırlığına geçelim. Bir tavaya tereyağını ve sıvı yağı alıp üzerine unu ekleyerek kavuruyoruz. Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Karışım koyulaşıp pişene kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Böylece topaklanmadan beşamel sosunu hazırlıyoruz.

Soğumuş tavuk etlerinizi küp doğrayın, türlü ile harmanlayın. Karabiber ve tuz ile damak zevkinize göre tatlandırın,en son hazırlamış olduğumuz beşamel sosu ekleyerek karıştırın.

Yufkanızı 8 parçaya bölün, harç malzemelerini bir kasede çırparak hazırlayın. Fırça yardımıyla bir üçgene harç malzemesini bolca sürün, diğer üçgeni üzerine yayın, iç malzemenizi ekleyerek tombul sigara böreği şeklinde sarın.

Üzeri için, yumurta sarısı ve sıvı yağı çırpın, böreklerinizin üzerine sürün, çörekotu veya susamla süsleyin.

Sıvı yağ ile yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. Önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder