20 Ekim 2016 Perşembe

Muzlu Dolgulu Köstebek Pasta





MALZEMELER:


3 adet yumurta

3 fincan şeker

1 fincan sıvı yağ

2 fincan süt

4 fincan un

1 paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı kakao 


DOLGUSU İÇİN:


2 dilim kek

1 paket vanilyalı pasta kreması

1 paket krema

2 adet muz


ÜZERİ İÇİN:


1 paket kakaolu pasta kreması

1 su bardağı soğuk süt

Süsleme malzemeleri


YAPILIŞI:



Yumurta, şekeri köpük köpük olacak şekilde çırpalım. Daha sonra içerisine sıvı yağı, sütü, unu ve kabartma tozunu ekleyerek çırpalım (unu ilave edince çırpma işlemimiz daha kısa olsun).


Yağlayıp, unladığımız kalıba dökelim. Önceden ısıtılan 180 derecedeki fırında pişirelim.


Ilık olunca ortasından keselim. Streç filmle kapladığımız çorba kasesine (servis) bir parçayı yerleştirelim ve sütle ıslatalım.


Kremaları üzerindeki tarife göre hazırlayalım. Dolgusu için hazırlamış olduğumuz vanilyalı kremadan bir kasenin içine bir miktar alıp, kekleri parçalayarak ilave edelim ve karıştıralım. Kasedeki kekin üzerine hazırlamış olduğumuz dolgu kremasından bir kat sürelim. Onun üzerine muz dilimleri sıralayalım. Tekrar dolgu kreması ve muz dilimleri olarak devam edelim. İstediğimiz yüksekliğe gelince diğer parçayıda üzerine koyalım, sütle ıslatalım. 


Buzdolabına kaldıralım (4 saat). Daha sonra ters çevirip,kaseden çıkaralım ve üzerinden streç filmi alalım.


Üzeri için hazırlamış olduğumuz kakaolu pasta kremasıyla kaplayıp, isteğimiz gibi süsleyelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder