29 Ekim 2016 Cumartesi

Dolgulu Yaş Pasta







MALZEMELER:



PANDİSPANYASI İÇİN:



3 yumurta (sarısı ve akları ayrılmış)
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı Kakao
1 tutam tuz


PANDİSPANYAYI ISLATMAK İÇİN:


1 su bardağı süt


DOLGUSU İÇİN:


2 dilim kek
1 paket vanilyalı pasta kreması
1 paket krema
2 adet muz
4-5 adet incir reçeli (istenirse konur)
1/2 çay bardağı damla çikolata


ÜZERİ İÇİN:


1 paket kakaolu pasta kreması
1 su bardağı soğuk süt
Süsleme malzemeleri


YAPILIŞI:


Yumurta aklarını tuz ilavesiyle kar gibi olana kadar çırpın. Çırpma işleminde cam kap kullanırsanız daha iyi oluyor.

Ayrı bir kapta yumurta sarılarını şeker ekleyip çırpın, Yumurta aklarını yumurta sarısına yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
Daha sonra içine un, nişasta ve kakaoyu eleyerek yavaş yavaş ekleyin ve tekrar karıştırın.
Karıştırma işleminde tahta kaşık kullanın. Şayet mikser kullanırsanız hamurunuzun kabarma özelliği azalır.

Karışımı tereyağı ile yağlayıp, unladığınız 20 cm’lik kalıba boşaltın,

Önceden ısıtılmış 180 derecedeki  fırında pişirin. İlk 20 dakika fırını kesinlikle açmıyoruz.

Yaş pastada kullanacağımız pandispanyayı bir gün önceden yaparsanız daha iyi olur.

Hazırlamış olduğumuz pandispanyayı ortasından keselim. Streç filmle kapladığımız çorba kasesine (servis) bir parçayı yerleştirelim ve sütle ıslatalım.

Kremaları üzerindeki tarife göre hazırlayalım. Dolgusu için hazırlamış olduğumuz vanilyalı kremadan bir kasenin içine bir miktar alıp, kekleri parçalayarak koyalım. İçerisine muz hariç diğer dolgu malzemelerini ilave edip, karıştıralım. Kasedeki kekin üzerine hazırlamış olduğumuz dolgu kremasından bir kat sürelim. Onun üzerine muz dilimleri sıralayalım. Tekrar dolgu kreması ve muz dilimleri olarak devam edelim. İstediğimiz yüksekliğe gelince diğer parçayı da üzerine koyalım, sütle ıslatalım.

Buzdolabına kaldıralım (4 saat). Daha sonra ters çevirip,kaseden çıkaralım ve üzerinden streç filmi alalım.

Üzeri için hazırlamış olduğumuz kakaolu pasta kremasıyla kaplayıp, isteğimiz gibi süsleyelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder