25 Ekim 2016 Salı

Cevizli Yoğurtlu Patlıcan Ezmesi





MALZEMELER:


1/2 kilo patlıcan (közlenmiş)
1 su bardağı yoğurt (kese yoğurdu olursa daha iyi olur)
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı hardal (istenirse)
1 çay bardağı ceviz ( üzerini süslemek için bir miktar ayrılacak)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet sarımsak (isteğe bağlı severseniz kullanın daha iyi olur)


ÜZERİ İÇİN:


Domates veya istediğiniz herhangi bir yeşillikle de süsleyebilirsiniz.


YAPILIŞI:


Öncelikle közleyip,  temizlemiş olduğumuz patlıcanları salatayı hazırlayacağımız kaba koyalım.

Üzerine yoğurdu, kimyonu, hardalı, zeytinyağını, tuz ile birlikte dövmüş olduğumuz sarımsağı ve cevizi ilave edip, güzelce karıştıralım.

Servis yapacağımız tabağa koyup, üzerini de istediğimiz gibi süsleyelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder