10 Eylül 2016 Cumartesi

Zeytinyağlı Patlıcan Çığırtma








MALZEMELER:


1/2 kilo patlıcan
3 adet iri domates
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
Kızartmak için zeytinyağı

YAPILIŞI:


Yıkanan patlıcanlar alacalı şekilde soyulur ve yuvarlak şekilde (istediğiniz şekilde) doğranır. 
Tuzlu suda bir müddet bekletilir. Biberler saplarından ayrılır çekirdekleri temizlenir ve iri iri doğranır.

Kurulanan patlıcan ve biberler zeytinyağında kızartılır. Domatesler soyulur küp küp doğranır, tavada kızartma işlemi bittikten kullandığımız yağ dökülür. 
Daha sonra tavaya 1/2 çay bardağı zeytinyağ konur ve kızarmış patlıcan ve biberler yerleştirilir.Üzerine doğranmış domates, sarımsaklar ve tuz ilave edilir. Bir kapak katılır, domatesler eriyene kadar pişirilir. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder