10 Eylül 2016 Cumartesi

Labneli İstanbul Rüzgarı Keki





MALZEMELER:


4 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı şam fıstığı tozu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
200 gram labne peyniri



YAPILIŞI:


Pudra şekeri ve yumurtayı çırpma kabında bembeyaz oluncaya dek mikserle çırpın.


Krema kıvamına gelen yumurtalara labne peyniri, kabartma tozu ile elenmiş unu, vanilyayı ve şam fıstığı tozunu ekleyerek çırpmaya devam edin.

Kek kalıbınızı yağlayın ve 1 yemek kaşığı unu kalıba dökerek her yerine unun gelmesini sağlayın ve kabı silkeleyerek fazla unu dökün.

Hamuru kek kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 35-40 dakikada pişirin.
Daha önce de bahsettiğim gibi fırınların pişirme süresi farklı olabilir. Onun için ilk 25 dakikadan sonra kürdan testi yapın. Keke batırdığımız kürdan hamur bulaşığı çıkıyorsa daha kekimiz pişmemiş demektir. Fırının kapağını hemen kapatıp, pişirmeye devam edelim.

Kekimiz piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kalıptan çıkartın, üzerine bolca pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder