26 Ağustos 2016 Cuma

Tavada Akdeniz Pizzası






MALZEMELER:


3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı yoğurt
1 adet yumurta
1 kahve kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kahve kaşığı tuz



ÜZERİ İÇİN:


1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı doğranmış sucuk
1 çay bardağı doğranmış salam
1 çay bardağı doğranmış sosis
1 çay bardağı doğranmış zeytin
1 çay bardağı doğranmış yeşil biber
2 çay kaşığı kekik
1 su bardağı kabukları soyulup, yemeklik doğranmış domates
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağ

Pizzanın üzeri için kullandığımız malzemeler isteğe göre değişebilir. Fakat olmazsa olmazı kekik,  zeytin ve domatestir.



YAPILIŞI:


Hamur yoğuracağımız kaba yumurtayı kırıp, üzerine tuzu serpelim ve güzelce çırpalım.

Daha sonra unu, yoğurdu, kabartma tozunu ve sıvı yağı ekleyin. İyice yoğurup, pizzanın hamurunu oluşturalım. Hamur yumuşak olacaktır. Üzerini steçle kapatıp, bir kenarda bekletelim. 

Pizzayı hazırlayacağımız tavayı  bir miktar tereyağla yağlayalım. Hazırlamış olduğumuz hamuru
3'e bölelim. Bölme işlemi tavanın büyüklüğüne göre değişir. Ben yapmış olduğum pizzalarda hamuru ince tutuyorum.

Yağlamış olduğumuz tavanın üzerine böldüğümüz hamurun bir parçasını koyup, tavaya yayıyoruz.
Üzerine bir miktar salça sürüp, iyice hamura dağıtıyoruz. Onun üzerine de doğramış olduğumuz biberi, sucuğu, sosisi, salamı, zeytini ve domatesi sırasıyla ilave edip güzelce yerleştiriyoruz.

Tavanın kapağını kapatıp, kısık ateşte yavaş yavaş pişiriyoruz. Hamur piştiğinde üzerine kaşarı serpip, tekrar kapağı kapatıyoruz. Kaşar peyniri eriyince ocağın altını kapatıp, servis ediyoruz.

Harika bir pizza oluyor. Mutlaka denemenizi öneririm.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder