28 Ağustos 2016 Pazar

Patlıcanlı Gül Börek







MALZEMELER


5 adet yufka

İÇİ İÇİN:


1 kilo kadar patlıcan
1 adet büyük soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates,
Sıvı yağ yeteri kadar
Tuz yeteri kadar
1 tatlı kaşığı acı pul biber (seviyorsanız kullanın)

SOSU İÇİN:



1 bardaktan az sıvı yağ
1 bardak süt

ÜZERİ İÇİN:


Yumurtanın sarısı



YAPILIŞI:



Önce böreğin içini yapalım. Bunun için, patlıcanları alaca soyalım ve küçük küçük küp şeklinde doğrayalım. Bir süre tuzlu su da bekletip, suyunu süzelim ve elimizle sıkalım.

Soğanı, sivri biberleri ince ince doğrayalım. Domateslerin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayalım.
Tencereye sıvı yağı(az miktarda), soğanı, biberleri koyalım ve kavuralım. İçine patlıcanları ilave edelim. Domatesleri, tuzu ilave edip, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.


Böreğin sosu için; bir kabın içine sütü ve sıvı yağı koyup, karıştıralım.

Yufkaları dörde bölelim ve üzerini sosla ıslatalım. Geniş tarafına patlıcanlı karışımdan koyup, rulo şeklinde saralım ve içe doğru kıvırıp, gül şekli verelim. Bütün yufkalar bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım.

Kalan yağlı suyun içine bir adet yumurtanın sarısını ekleyip, çırpalım ve böreklerin üzerine sürelim. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder