20 Ağustos 2016 Cumartesi

Granyöz Balığı Tava






MALZEMELER:



1.700 gram granyöz balığı ( dilimlenmiş)
2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
Tuz yeteri kadar


YAPILIŞI:


Granyöz balığını balıkçıya temizletiyoruz. Pişirmeden önce eve gelince tekrar güzelce yıkıyoruz.
Sularının iyice süzülmesi için bir süzgece koyup, bekletiyoruz.

Süzülen balıkları arkalı önlü tuzlayalım. Bir kabın içerisine un koyup, balıkları tek tek unlayalım. Ardından balığın üzerinde bulunan unun fazlası, silkelenecek.


Granyöz balığını kızgın yağa yavaşça dizilmesi gerekir. Çünkü böylece tavamızdaki yağı soğutmamış oluruz. Yağ soğuyunca balık yağı çeker, rengi soluk, lezzeti de güzel olmaz.

Balık pişerken arada bir tavanın sallayıp, balığımızın tavaya yapışmasını önlemiş oluruz.
Kısık ateşte arkalı önlü çevirmek suretiyle kızartırsak balığımız daha lezzetli olur.

Kızarın balıkları servis tabağına alırız.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder