15 Temmuz 2016 Cuma

Yoğurtlu Kabak Salatası


MALZEMELER:


2 adet taze kabak
1 adet orta boy kuru soğun
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet sarımsak
2 çay kaşığı kuru nane
1 su bardağı kese yoğurdu
Tuz


SÜSLEME İÇİN:

Kırmızı lahana rendesi


YAPILIŞI:



Önce kabakları rendeleyelim. Bir kaba zeytinyağını koyalım, soğanları yemeklik doğrayıp ilave edip kavuralım.


Daha sonra kabakları ilave edelim pişince altını kapatalım.


Tuz ile sarımsağı dövüp, yoğurda ilave edelim karıştıralım. Hazırladığımız karışımı ve kuru naneyi de kabakların üzerine döküp tekrar karıştıralım.


Servis tabağına alıp kırmızı lahana ile süsleyelim.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder