22 Haziran 2016 Çarşamba

Sucuklu Kaşarlı Krep




MALZEMELER:


KREP İÇİN:


2 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz  (şayet tatlı için kullanmak istiyorsanız tuz ilave etmeyiniz)
1 çay kaşığı kabartma tozu



İÇİ İÇİN:


7-8 dilim sucuk
100 gram kaşar peyniri
1 adet  domates
2 yemek kaşığı kadar tereyağ (tavayı yağlamak için)




YAPILIŞI:



Genişçe bir kaba yumurtayı ve tüm sıvı malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın.

Üzerine tuzu da ekleyin. Üzerine unu eleyerek katın ve çırpın.
Sonuçta  akışkan bir hamur olacak (boza kıvamında) yoksa krep içleri hamur kalabilir.

Teflon tavaya yada varsa krep tavasına çok hafif tereyağ sürün ve üzerine 1 kepçe krep karışımından dökün. Tavayı sağa sola çevirerek karışımın tüm tavaya eşit yayılmasını sağlayın.

Alt tarafı piştiğinde spatula yardımıyla ters çevirin ki diğer tarafıda pişsin. Bütün kreplerimiz
piştiğinde istediğimiz içi kullanabiliriz. Bu genel krep hamurudur.

Pişen hamurun birisini alıp içine hafif yağsız pişirilmiş sucuk, kaşar peyniri ve domates dilimi
koyup, rulo şeklinde saralım.

Şayet kaşar peynirinin erimesini istiyorsak hazırladığımız krepleri fırın tepsisine dizip, 185 derecede kaşarlar eriyinceye kadar tutalım.

Krepleri daha önceden hazırlayıp, servis yapmadan önce fırınlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder